Hírlevél
Elérhetőségek
Tisztelt vásárlóink!
Telefonos ügyfélszolgálatunk korlátozottan elérhető, kérjük e-mailban forduljanak hozzánk!

H-P:10-16

Nagyobb tételben rendelne? 

Várjuk óvodák, szállások, idősekotthonának... megkeresését is.

Egyedi árajánlatért keressen bennünket az 

info@casatex.hu 

e-mail címen

vagy hívja a

+36/30-448-72-16

számot 

H-P:10-16!

TOP termékek
Házhozszállítás!

Akár ingyenes szállítás!

Facebook!
Közösségi odalak
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termékajánló

Hírek

2013.04.16 14:17
Milyen a jó ágynemű?!

Milyen a jó ágynemű?Egy hét - 168 óra. Ebből körülbelül 40-et átdolgozunk, 2 órát zuhanyozással, 8-at evéssel, 18-at tévénézéssel töltünk. És a legtöbb időt, körülbelül 56 órát átalusszuk. Azaz, az ágyban töltjük életünkben a legtöbb időt. Természetes tehát, hogy nagyon oda kell figyelnünk, milyen ágyban, milyen ágyneműben és - hm - kivel alszunk. Izzadás, kényelmetlen fekvés, forgolódás. Ha rosszul alszunk, annak keservesen megfizetjük az árát, egész napos nyűgösséggel és fáradtsággal. A szervezet - bár látszólag pihen- tulajdonképpen ugyanakkor keményen dolgozik. Testünkben ugyanis remekül működik a munkamegosztás: éjjel kapcsol be a nappal pihenő vegetatív idegrendszer.

Dr. Bernát István alváskutató:


"Mint a színházban a díszletmunkások. Ha előadás közben dolgoznak, akkor is baj van, ha a két felvonás között nem dolgoznak, akkor is baj van, tehát a háttéripar, a keringés, légzés, egyéb tudat alatti működések szabályozásában vesz részt az idegrendszer."
A vese, a máj, a lép - mindend szervünk ekkor végzi el a méregtelenítést és a tartalékok feltöltésének munkáját. Mint egy boltban, ahol éjjel pótolják az árukészletet.
Szerencsére a modern tudomány mindent megtesz, hogy a legújabb technikai vívmányokat is felhasználva dédelgethessük testünket alvás közben is: ma már egy paplan nem csak melegít, hanem számos más trükköt is tud.


Dóczi Péter, szakértő


"Olyan kikészítésű textília, amiben gyakorlatilag kapszulák vannak elhelyezve, természetesen mikroszkopikus méretűek, ezek fel vannak, megvannak töltve azokkal az alapanyagokkal."
Dörzsölés hatására ezek a mikrokapszulák gyakorlatilag kiszakadnak, elpárolognak azonnal.
Ezért aztán alvás közben kívülrő - belülről szépülhetünk is, sőt, a paplan fejünkre húzása nem csak a hideg és a rossz álmok ellen véd, hanem a káros sugarak ellen is.
Bár a kutatók sem tudnak megegyezni abban a kérdésben, hogy a testünket állandóan érő sugárzások, például a mobiltelefonok térereje mennyire hat károsan a szervezetre, a paplanok leges- legjobbjai még ezt a mikrohullámot is képesek kiszűrni, amint ezt egyszerűen, kísérletünk is bizonyítja.
Ez tehát az igazi csúcstechnológia, a paplanok Ferrarija, de mára az egyszerűbb darabok között is találhat mindenki saját ízlésének, fázósságának és izzadékonyságának megfelelőt.
Ez a 3/4 liter víz- körülbelül ennyi vizet veszítünk egy éjszaka - ennyi folyadékot kell az ágyneműnek felszívnia és elpárologtatnia a levegőbe. Ez bizony kemény munka.
Egy 40 éves paplan már annyi fajta terhelésnek volt kitéve, olyan sok nedvességet szívott magába, annyira összetöredeztek a szálai, hogy bármennyire is gondosan tisztították, már nem az igazi.
Tehát akár a nagymama dunyhájába takarózunk, akár a legújabb csúcsmodellt vásároljuk meg, ha igazán jól akarunk aludni, maximum 10 évenként le kell cserélnünk a paplant. Mert egy jót aludni időnként mindenkinek muszáj.

Webáruház készítés